onsdag 15 februari 2012

Det går inte alltid som man önskar.


Detta år har börjat allt annat än bra för mig! Började året med en bråkande svanskota och på grund av det så blev det en böld i det området som har strulat massor fram och tillbaka för att vårdcentralen ska envisas med att vara en hop inkompetenta idioter. När jag väl fick ordning på bölden och svanskotan så blir Prins halt (den 30 Jan) och det är fortfarande inte helt bra.

Vi har hos veterinären direkt när jag märkte att han var dålig och det blev röntgen. Det är en pytteliten bit ben som ligger löst men enligt båda de veterinärer som tittade på bilden så tror de att det snarare är en vrickning han har ont av. Men samtidigt så säger min magkänlsa att en lös benbit inte ska vara där utan borde tas bort? Svårt det här för jag är ingen veterinär och man ska ju lita på proffsen. Han fick gå på canidryl i tio dagar och efter det är han i alla fall inte svullen eller haltar längre. Dock så reagerade han när jag böjde tassen häromdagen men vet inte om det var för att skydda sig då han vet att han haft ont eller om det var för att han faktiskt hade ont. Fasiken vad svårt! Jag får lite smått panik!

För att göra året lite bättre så blev jag påkörd när jag stod still med bilen häromdagen (lördag 11/2 cirka 15,00). jag stod still och skulle göra en vänstersväng och stod o väntade på att mötande trafik skulle köra förbi så att jag kom över.
Jag vet att när jag stannade så var det ingen bakom för jag kollar alltid att det inte är någon taight inpå när jag bromsar in där ju därför att det är taight. Men efter någon halvminut, minut så kommer det en körandes som, enligt han själv, inte alls såg mig utan satt i egna tankar och han blev lika paff som jag när han helt plötsligt hade kört rakt in i min bil.

Han var i alla fall väldigt rakryggad och tog direkt på sig att det var hans fel och det blev inget krångel med sånt vilket var skönt. Det var ju visserligen ganska så uppenbart vems fel det var.

Jag hade ju Prins i bagaget också och jag tackar gudarna för att vi har en så pass bra bur som vi har! Inte en skråma på varken bur eller hund trots att bagageluckan får en rejäl smäll. Prins var helt oberörd oxå vilket var skönt. Jag tror inte det fick mycket som kan skrämma den hunden eller få honom ur balans, så länge jag är där är han lugn som en filbunke!

På söndagen åkte jag till akuten för nacken värker så jag blir tokig men vad som är ännu jobbigare är att jag har väldigt svårt att koncentrera mig och fokusera längre tider och så har jag som blixtar i ögonen hela tiden och det spelar ingen roll om jag har dem öppna eller stängda. Jag behöver knappast säga att det resulterar i en djävulsk huvudvärk.

Bilen är i alla fall inlämnad och förhoppningsvis går det att fixa den, och gärna snabbt oxå!

Så, det var början av skitåret 2012. Men! jag vet att det kommer bli bättre och tre bra saker har faktiskt hänt.
1: Jag fick VG på hemtentan
2: Jag fick plats på intensivhelgen i lydnad för Frida Wallén i augusti
3: Jag fick plats på intensivhelgen i tävlingslydnad för Anders Svensson i juni

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar