torsdag 10 mars 2011

Ujuj vad jag är kass!


Jag är troligen den sämsta bloggerskan genom tiderna! Men bättre ibland än aldrig säger man va? :)

I alla fall så går det upp och ner med Prinsen, mest upp som tur är! Tävlingslydnaden har kommit lite i andra hand då vi har fått ta ett steg tillbaka och istället arbetat mycket med grunderna och kontakten. Vad lärde man sig av det? - Jo, Stressa inte fram något utan gör saker grundligt och ordentligt så kommer det gå så mycket bättre!

Så det vi tränar mest på just nu är koppelgående och kontakt, det ligger massa "faror" på backen som han inte ska gå fram till och jag får inte använda kopplet utan bara rösten för att få honom att vara vid mig, mycket för att han ska förstå innebörden av ordet -Nej!. Går riktigt bra faktiskt och nu börjar jag kunna få honom att släppa sin besatthet av snöbollar bara genom att säga -Nej! och sen följa upp med ett -Kom!.

Kontakt har vi tränat mycket oxå på det sättet att jag går baklänges och han följer mig och tittar mig i ögonen och varje gång han håller blicken i mina ögon så klick och belöning. Detta har vi tränat på kanske 5 gånger och nu femte gången så gick vi cirka 10-15 meter med absolut ögonkontakt sen avbröt jag med klick och belöning. Han är så duktig! Vi har även börjat göra detta men att jag sedan går in mer på sidan av honom som i ett fotgående och det fattar han direkt och följer mig med ögonen. Detta är ett stort framsteg med tanke på att han tittade upp i taget innan och om jag flyttade på mig, satte mig på huk t ex, så tittade han fortfarande upp i taket :)

Jag hade ju som mål att tävla LK 1 till sensommaren med nu börjar jag vackla och tror att jag sätter målet till nästa sommar så att vi verkligen kommer gå ut på planen och göra ett riktigt bra jobb!


Förutom träningen så är han den absolut mest underbara hunden i världen (absolut inte partisk!). Det som gör mig så glad är att han är så super med andra hundar, spelar ingen roll vad det är för hund utan alla hundar funkar. Har t ex en granne med en äldre schäfer som tydligen ska vara hemsk mot andra hundar och gå till attack då gissa om jag fick hjärtklappning när den kom framrusandes med sänkt huvud och rest ragg och blottade tänder mot oss när vi gick i skogen (Prins kopplad. Men väl framme så blev det inte mer än en puff och Prinsen gjorde sin vanliga ritual och sätta sig på rumpan o titta i baken för att sen börja leka och fjäska. Men som sagt, jag trodde att jag skulle dö på direkten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar